Visste du at tannmangel på lang sikt er veldig skadelig?

Tannlege Budapest

Foruten estetiske problemer medfører tannmangel også alvorlige helserisikoer. I tillegg er det dess vanskeligere å skape pene og sunne tenner jo senere man bestemmer seg. Og det blir heller ikke billig…

I vår siste utgave behandlet vi implantering generelt idet vi ga en oversikt over fordelene og hvordan prosessen foregår. Det er allikevel viktig å vite hvilke problemer man kan bli konfrontert med hvis man ikke benytter seg av muligheten og tenker at en eller to manglende tenner ikke gjør så stor forskjell.

     Etter pasientens forespørsel eller ifølge legens uttalelse kan det oppstå situasjoner hvor den syke tannen ikke kan reddes og må trekkes ut. Tannmangelen ser likevel ikke bare dårlig ut men også skaper ubalanse i munnen. Kontakpunktsystemet løses opp, dvs. kraftfordelingen ved biting blir ikke jevn på grunn av forandret kontakt mellom tennene. Hva kan alt det føre til?

     Noen tenner blir utsatt for større trykk enn før, som kan resultere i tannkjøttskader og at beinsubstansen minsker, som igjen kan føre til at man mister flere tenner. På grunn av forandringer i kraftvirkninger kan det også hende at tennene ved siden av mangelen mister sin støtte og synker inn i gapene mens tennene overfor „hever seg” fra beinet, deres støtte blir i alle fall skadet. Det resulterer i at beinsubstansen først minsker for å senere starte å svinne. I en slik situasjon blir implantering eller innsetting av estetisk broprotese vanskeligere og dyrere etterhvert, for ikke å snakke om at ubalanse i kraftsystemet lett kan føre til betennelse i kjevemuskelen så vel som mage- og tarmproblemer som kan skyldes utygget mat.

     Det lønner seg altså å overveie implanteringens mulighet så snart som mulig da det blir dess sannsynligere å få alvorlige problemer i munnen jo mer tid som går etter å ha mistet en tann. Mange mener at prosessen koster mye. Men ved vurderingen av prisen bør man holde øye med brukt material og arbeid, hvor kompleks den anvendte teknikken er, og om den nye tannen blir en langsiktig løsning. Dessuten finnes det nå for tiden muligheter for å senke bekostningene. Ved hjelp av den ungarske stiftelsen for odontologi kan man få tak i en støtte som dekker til og med 50-60% av implanteringskostnadene.

     Det er en langt fornuftigere beslutning å leve et helt liv med pene, sunne og funksjonelle tenner og å beskytte de andre tennene enn å kjempe og kjempe med problemer ved en stadig større tannmangel. Og det blir allikevel også langt billigere.

Dr. Gábor Görög, spesialist i oralkirurgi og implantologi

Om Oss

DentiDent implantatklinikk ble etablert i 2009 og befinner seg på Airport Hotel Budapest**** i Vecsés ved den internasjonale flyplassen Liszt Ferenc Repülőtér, 20 minutter fra Budapest sentrum.

 

 

 

with hungarian treatments you save about 60%?
 every 5. patient choose Hungary for dental treatment?
 our dental network is waiting for you with 50 years of dental and medical experience

 •  

  For gratis konsultasjon kan

  du ringe vår NON-STOP

  telefonnummer: +36704898870

 •  

  For gratis konsultasjon kan

  du ringe vår NON-STOP

  telefonnummer: +36704898870