Tannprotese

 

Formålet med en tannprotese er å erstatte manglende tenner for å gi en slags rehabilitering, hindre sekundære konsekvenser av manglende tenner, og selvsagt å gjenopprette de estetiske virkningene en fin tannrekke kan gi.

1. Avtakbare proteser

reszleges kiveheto fogsorDisse protesene kan fjernes av pasienten uten hjelp av tannlegen.

Hvis alle pasientens tenner mangler, er en komplett protese (gebiss) løsningen.

Etableringen av en komplett protese blir nødvendig hvis pasienten ikke har tenner. Disse protesene holdes på plass av vakuumeffekten, og bruken av dem kan være en betydelig psykisk belastning på pasienten som kan vurdere denne tilstanden til å være tegn på aldring. I starten kan proteser være upraktisk å bære, men denne følelsen vil avta. Dessverre vil den kontinuerlige forringelsen og slitasjen av det tannløse tannkjøttet føre til at man må bygge ny protese, som da er nødvendig etter ett til to år, og erstatning vil kreves hvert 5. til 7. år.


En delvis protese brukes hvis pasienten har noen tenner men antallet ikke er nok for en komplett tannprotese. Denne typen protese opprettes på en metallplate som er dekket med plast i samme farge som tannkjøttet til pasienten. Den flyttbare delvise protesen (såkalt metallramme) er knyttet til gjenværende tenner med klips eller skjulte holdere (usynlig fra utsiden), eller på de gjenværende tennene med hjelp av teleskopiske tannkroner.
Det bør bemerkes her at på grunn av den utbredte bruken av implantasjonsteknikker brukes disse typer proteser mindre og mindre.

2. Faste proteser

Disse protesene er festet til tannrøtter eller implantater med spesielle klebemidler eller skruer, og kan bare fjernes av tannlegen.

Faste proteser lages i følgende materialer:

- Keramisk krone eller bro, limt til en metallramme 

cirkkorona2Vi bruker utelukkende nikkelfri eller edelmetall legering (titan, palladium eller gull) som materiale til metallrammen som gir stabiliteten til bro eller krone. (Dessverre bruker mange tannleger i Ungarn fortsatt nikkel som har gode mekaniske egenskaper men ofte forårsaker metallallergi.)

Prosedyre: Tannlegen forbereder først tennene og tar et avtrykk av dem. Deretter lager tannteknikeren kronen eller broen. Flere lag av keramiske lag festes på det tynne metallrammeverket og blir deretter limt til rammen ved høy temperatur. Dermed kan hensyn til individuelle egenskaper (f.eks. tannfarge) og en naturlig estetisk effekt som ligner på pasientens egne tenner, oppnås. I tillegg kan den opprinnelige tyggeflaten, muligheten for riktig fonetisk uttale og harmonien av ansiktet gjenopprettes med proteser.


En av de beste dental løsninger i området av faste proteser:

- Metallfrie zirkonium krone og bro

 

 

Om Oss

DentiDent implantatklinikk ble etablert i 2009 og befinner seg på Airport Hotel Budapest**** i Vecsés ved den internasjonale flyplassen Liszt Ferenc Repülőtér, 20 minutter fra Budapest sentrum.

 

 

 

with hungarian treatments you save about 60%?
 every 5. patient choose Hungary for dental treatment?
 our dental network is waiting for you with 50 years of dental and medical experience

 •  

  For gratis konsultasjon kan

  du ringe vår NON-STOP

  telefonnummer: +36704898870

 •  

  For gratis konsultasjon kan

  du ringe vår NON-STOP

  telefonnummer: +36704898870