Tannfylling

 

tomesek

Tannfylling er prosessen der tannlegen bruker restaurerende materiale til å gjenopprette funksjonen og manglende tannstruktur. Det strukturelle tapet skyldes vanligvis karies eller eksterne traumer.

Tannfylling kan deles inn i to store typer: direkte fylling og indirekte fylling. Alle tannfyllinger kan videre klassifiseres av deres plassering og størrelse.

Teknikken ved direkte fylling innebærer å plassere en myk eller formbar fylling i en forberedt tann, og bygge opp tannen før materialet er blitt hardt. Fordelen ved direkte fylling er at den vanligvis fester seg raskt og kan gjøres i en enkel prosedyre. Siden materialet må være i kontakt med tannen, kan begrenset energi sendes til tannen uten å skade den. Hvor mer styrke er nødvendig, særlig ved større fyllinger, kan indirekte fyllinger være det beste valget. De kan være laget av det "tradisjonelle" amalgam, som er en metallegering som størkner ved romtemperatur, eller en blanding av "plast" og porselen (hvitfylling) som gjengir realistisk naturlige farger i tannen og som blir tørket med en polymeriseringslampe.

Indirekte fylling, såkalte innlegg, lages utenfor munnen med tannavtrykk av den forberedte tannen. Vanligvis forbereder tannlegen indirekte fyllinger fra journaler tannlegen har fått av den gamle tannen og passer den til resten av den gamle tannens overflate. Ferdig fylling er vanligvis festet permanent med spesialt lim. Det er ofte gjort i to separate besøk til tannlegen. Implantater kan være av plast, porselen eller gull. Dette er også den mest hensiktsmessige metoden for å erstatte gamle, omfattende amalgamfyllinger.

 

Om Oss

DentiDent implantatklinikk ble etablert i 2009 og befinner seg på Airport Hotel Budapest**** i Vecsés ved den internasjonale flyplassen Liszt Ferenc Repülőtér, 20 minutter fra Budapest sentrum.

 

 

 

with hungarian treatments you save about 60%?
 every 5. patient choose Hungary for dental treatment?
 our dental network is waiting for you with 50 years of dental and medical experience

 •  

  For gratis konsultasjon kan

  du ringe vår NON-STOP

  telefonnummer: +36704898870

 •  

  For gratis konsultasjon kan

  du ringe vår NON-STOP

  telefonnummer: +36704898870