Langsiktig og effektiv tannerstatning

tannpleje Budapest

Vi pleier å forsømme tannpleie selv om vi hører eller leser hvor viktig den er. Men skjødesløshet eller latskap hevner seg på en med tid og stunder.

Etter undersøkelsene av Verdens helseorganisasjon er karies et av de store problemene nå for tiden: halvparten av verdensbefolkningen over 50 år mangler tenner, dvs. de har mistet alle eller noen av sine egne tenner.

     For å erstatte manglende tenner langsiktig er implantering den beste løsning som vel ikke er billig men mer effektiv enn både fast og løs protese.

     Implantater anbefales først og fremst til de som gjerne vil ha den best mulige løsningen både estetisk sett og helsesmessig. Ulempen ved fast protese på egen tann er at minst to tenner må slipes, løs protese på den annen side kan det av og til bli problematisk å venne seg til, noen klarer det ikke en gang på flere år. Tannimplantater sitter derimot stabile i munnen og sikrer like så god tygging som våre egne tenner. 

     Tannimplantater er tilrådelige hvis det mangler en eller flere tenner slik at ikke andre sunne tenner må slipes, for å erstatte bakre tenner, eller hvis noen har mistet alle sine tenner.

     Man må lide for skjønnheten blir det sagt, og det gjelder også nytt gebiss. En bør selvfølgelig ikke tenke på uutholdelige smerter, men man bør holde øye med at implanteringsprosessen tar litt tid: blir det implantert en eller flere tenner eller helt gebiss, bør pasienten være tålmodig til han er kommet frem fra undersøkelsen til de ferdige nye tennene. Å implantere proteser er bare mulig ved tilsvarende munnhygiene. I alle tilfeller gjelder det å bekjempe eventuelle problemer før operasjon, dvs. pasienter med karies, tannkjøttbetennelse eller tannstein kan ikke få implantatbehandling.

     Operasjonen foregår flest uten smerter ved å bruke lokalbedøvelse slik at den ikke belaster kroppen noe særlig, man bør f. eks. ikke ta ut sykedag etter behandlingen.

     Implanteringen kan allikevel være suksessrik på lang sikt bare hvis protesen blir pleid tilsvarende. Ellers kan det tre fram sterk betennelse omkring implantatet som kan medføre alvorlige konsekvenser. Det er veldig viktig å følge legens anvisning etter operasjonen og ta seg nok tid og energi til å vedlikeholde munnhygiene for å unngå videre problemer og kunne nyte de nye tennene sine.

Dr. Gábor Görög – tannspesialist
DentiDent implantatklinikk,
Tel.: +36-30/601-9022

Om Oss

DentiDent implantatklinikk ble etablert i 2009 og befinner seg på Airport Hotel Budapest**** i Vecsés ved den internasjonale flyplassen Liszt Ferenc Repülőtér, 20 minutter fra Budapest sentrum.

 

 

 

with hungarian treatments you save about 60%?
 every 5. patient choose Hungary for dental treatment?
 our dental network is waiting for you with 50 years of dental and medical experience

 •  

  For gratis konsultasjon kan

  du ringe vår NON-STOP

  telefonnummer: +36704898870

 •  

  For gratis konsultasjon kan

  du ringe vår NON-STOP

  telefonnummer: +36704898870